Til forældre

Forældrene er vigtige støtter

Forældrene er vigtige for at klubbens spillere kan deltage i turneringer. Det er forældrene, der er de bærende kræfter. Det er dem, der for det meste må rejse rundt med de små sportsstjerner og give dem både fysisk og psykisk opbakning, herunder sørge for mad og drikke til de undertiden lange turneringer, som virkelig kan kræve energi. Forholdene i haller og tilhørende kafeteriaer (hvis sådanne findes) er sjældent ligefrem komfortable. Til gengæld får man lov at opleve den gode stemning, der er ved disse arrangementer, og får knyttet gode forbindelser både til ens eget barn og måske også til andre forældre.

Forældre i BBK, som måtte have tid og lyst til at gøre en frivillig indsats er altid velkomne. Det giver mulighed for indflydelse og øger kendskabet til og kontakten med klubben. Kontakt USU (ungdomsspillerudvalget).

Hvordan skal børnene opføre sig under kampene?

Det lærer de til træningen i klubben. Badmintonsporten stiller store krav om behersket optræden og fair play. Det kan være en stor opgave for de mindste, men de fleste er forbløffende gode til at finde melodien.

Hvad så med forældrene?

Ja, den var værre! Man må nemlig ikke blande sig i kampene. Børnene dømmer selv, tæller selv og er de uenige, taler de sig til rette. Og specielt når det drejer sig om de mindste og mest urutinerede, kan det naturligvis ikke altid forløbe helt korrekt og retfærdigt, og så sidder man der som trolden i æsken, for man er jo ikke vant til at finde sig i, at ens barn bliver udsat for uretfærdigheder. Men man har altså at blive i sin æske og beherske sig. Når man sidder uden for banen, blander man sig med andre ord ikke i kampens forløb. Børnene skal lære selv at håndtere situationen på banen. Så derfor svarer man ikke på spørgsmål om linjedomme eller pointstillinger. Lad turneringsledelsen afgøre, hvis der opstår konflikter - I kan altid spørge dem til råds. Er det ens egen håbefulde, der går over stregen, skal man naturligvis forsøge at kalde ham/hende til orden uden unødigt at forstyrre kampafviklingen.

I kan som forældre hjælpe den unge. Tal med jeres barn og lad være med at lægge for stort pres på det. Det kan netop medføre en tendens til at blive usikker og måske hidsig. Hvis I er med som tilskuere, så forhold jer i ro - isr mens børnene server og spiller. Det er fint, at I klapper og opmuntrer dem, men husk at balancen mellem at støtte og at stresse er hårfin. Det er den positive støtte, barnet har brug for. Husk også at din støtte til dit eget barn ikke skal gå ud over de andre spillere - man kan klappe så meget, at det generer de andre! Det er dejligt med liv i hallen, men det bør foregå anstændigt og med respekt for spillerne.